Награди и поздравления за професионалния празник на граничарите

  • 2021-12-23
  • Автор: Спирдон Спирдонов  22.12.2021 г.Награди и поздравления за професионалния празник на граничарите

   От началото на 2021 г. служители на Гранична полиция са предотвратили четири пъти повече опити на граждани на трети страни да преминат незаконно в територията на Република България в сравнение със същия период от миналата година, се посоча в поздравлението на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

  В София, пред паметника на загиналите полицаи при изпълнение на служебния си дълг с тържествена церемония бяха отбелязаани 134 години от приемането на първия Закон за пограничната стража и професионалния празник на Главна дирекция „Гранична полиция“.  В празника се включиха и бивши командващи на Гранични войски и членове на клуб „Граничари“ с председател полковник от запаса Павел Станев към Столичната организация на СОСЗР. Те бяха лично поканени от главен комисар Деян Моллов, директор на Главна дирекция „Гранична полиция“.

  Във фоайето на сградата на МВР със заповеди на министър Бойко Рашков и главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров бяха връчени награди на служители на Гранична полиция.  През последните години се справяте с невиждан скоро миграционен натиск, се посочва в поздравлението към граничарите на министър Рашков, което бе прочетено от заместник-министър Таня Райчева. “Посрещате предизвикателствата да охранявате не само българската, но и границата на Обединена Европа. Главна дирекция „Гранична полиция“ гарантира пълното спазване на гражданските права на лицата, които желаят законно да влязат или да напускат територията на страната, но в същото време е и надеждна преграда за нарушителите. От началото на 2021 г. ваши служители са предотвратили четири пъти повече опити на граждани на трети страни да преминат незаконно в територията на Република България в сравнение със същия период от миналата година. Политическото ръководство на МВР високо оценява вашата непоколебимост, мотивация  и професионализъм“, се казва още в поздравлението на министъра на вътрешните работи.