Поздравителен адрес

  • 2021-12-20
  • Автор: Златан Стойков -Председател на СОСЗР

  ДО ГЛАВЕН КОМИСАР ДЕЯН МОЛЛОВ     

         ДИРЕКТОР НА ГДГП-МВР

   

  ПОЗДРАВИТЕЛЕН   АДРЕС

      Уважаеми г-н Моллов,

     От името на Централния и Управителния съвети на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва /СОСЗР,/ членовете на дружествата и клубовете на граничарите в състава на Съюза и от свое име най-сърдечно Ви поздравявам по случай 22 декември – професионалния празник на Гранична полиция и 134 години организирана охрана на границата на България и от приемането на първия български закон за пограничната стража.

       Най-характерното през този период е приемствеността на структурите, охранявали държавните граници – Граничната стража, Гранични войски и Гранична полиция.

  Всяка година допълнителен колорит на този ден придобива факта, че той се провежда в навечерието на Коледните и Новогодишни празници. Повече от две десетилия от началото на трансформирането на Гранични войски в Гранична полиция. Вие празнувате със заслужено самочувствие на потомци на поколения славни граничари.

     Благодарение на Вашите и на личния състав на Гранична полиция усилия, българската граница, която е важна граница на ЕС е надеждно защитена.

  Ние, бившите служители на Гранични войски и Гранична полиция, обединени в Столичния клуб „Граничари” и още 23 клуба и дружества в цялата страна, провеждаме съдържателна, патриотична и родолюбива дейност, кулминация на която са ежегодните национални събора на гранимарите.

  Бъдете достойни за отговорностите, които обществото Ви възлага, защото няма по-висш национален и международен просперитет.

  Нека България да бъде истинска и надеждна граница на обединена Европа.

  На Вас и на целия личен съттав на Гранична полиция желая крепко здраве, щастие и нови професионални успехи. Весели коледни и Новогодишни празници

  Честит празник!

  С уважение,

   

  ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СОСЗР:

  Генерал           /п/        Златан Стойков