Поздравления към членовете на СОСЗР послучай 136 години от Съединението

  • 2021-09-06
  • Автор: Златан Стойков -Председател на СОСЗР

  До членовете на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР)

  Уважаеми генерали, адмирали, офицери, сержанти, войници и асоциирани членове на най-голямата и най-авторитетна военно-патриотична организция у нас,

  Чест е за мен от мое име и от името на ръководството на СОСЗР да ви поздравя със 136-годишнина от Съединението на България.  6 септември 1885 г. е денят, в който се извършва фактическото обединение на Княжество България и Източна Румелия. Акт, дал на страната ни правото да върне в границите си земи, които исторически ѝ принадлежат.

  Прекланяме се пред това дело на тогавашните български държавници и обществени дейци. Нека не забравяме, че този съдбоносен акт за Отечеството ни е подкрепен без никакви резерви от българското офицерство. Много от неговите членове създадоха и укрепиха в онези трудни години Съюзът на запасните офицери, чийто наследници и правоприемници сме ние.

  Използвам случая да благодаря на всички структури на Съюза – регионални, областни, в столицата,общински, районни, колективи членове, дружества и клубове, за усилията, които полагат в днешно време да расте авторитетът на СОСЗР. Убеден съм, че ние даваме пример как обединението може и дава добри за членовете и обществото ни резултати.

  Честит празник! Поздравявам ви с призива „Съединението прави силата!“

  Генерал от запаса Златан Стойков, председател на СОСЗР