Високо отличие за бригаден генерал оз Стефан Стефанов

  • 2021-07-23
  • Автор: Спирдон Спирдонов

  Високо отличие за бригаден генерал Стефан Стефанов


  За принос в отбраната и сигурността на страната, за активна обшествено-полезна, социлна и военно-патриотична дейност и във връзка с навършване на 70 години със заповед на министъра на отбраната Георги Панайотов бригаден генерал от запаса Стефан Стефанов е удостоен с награден знак „За достойнство и чест“ – първа степен. Отличието бе връчено днес от директора на дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитние“ в МО Иво Антонов, който подчерта заслугите на генерала за развитието на Въоръжените ни сили и укрепването на СОСЗР.

  Председателят на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков връчи на юбиляра почетен знак на Съюза и поздравителен адрес. Поздравления и почетни отличия имаше още от Национална асоциация „Сигурност“, Асоциацията на военните разузнавачи, УС на Столичния съвет на СОСЗР, организации и клубове на Съюза.

  Бригаден генерал Стефан Стефанов преминава в запаса, като директор на Служба „Военна информация“, сега Служба „Военно разузнаване“, през 2008 г. Той благодари за вниманието към него и изрази увереност, че ще продължава и занапред да бъде полезен на запасното войнство.