Възстановяват организацията на СОСЗР в област Търговище

  • 2021-06-18
  • Автор: Спирдон Спирдонов

  Възстановяват организацията на СОСЗР в област Търговище

   Спирдон Спирдонов

  На основата на учредения през април клуб „Инженерни войски“, който носи името на покорителя на Одринската крепост в Балканската война генерал-лейтенант Георги Вазов, предстои да се възстанови областната организация на СОСЗР в Търговище. По този повод днес в града бяха председателят на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков и главният секретар полковник от запаса Павел Станев. В срещата участва и бригаден генерал от запаса Кольо Милев, депутат в последните два състава на Народното събраание и водач на изборна листа за 46-я парламент. Самият той е инженерен офицер и член на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

  В клуба членуват военнослужещи от запаса. В ръководството влизат майор от запаса инж. Димитър Даскалов – председател, подполковник от запаса Стефко Йорданов – заместник-председател и старшина от запаса Георги Иванов – секретар.

  В разговора бяха обсъдени редица въпроси, както от организационно естество, така и във връзка с предстоящоото провеждане на Обединителен конгрес на запасното войнство на 26 ноември т.г. и на Десетия конгрес на СОСЗР през май следващата година. Ген. Стойков даде подробна информация за подготвения проект на закон за запасното войнство и изрази очакване народните представители, който ще бъдат избрани на 11 юли да го подкрепят. От клуба се надяват на решение във връзка с недоброто състояние на сградата на Военния клуб и невъзможността да бъде ползвана от военно-патриотичните организации.