П Р И З И В на Управителния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) към държавните институции и българската общественост

  • 2020-02-07
  • Автор: УС

   

                     П Р И З И В

   

  на Управителния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) към държавните институции и българската общественост

   

  Като неправителственa организация в сферата на отбраната и националната сигурност, призоваваме всички компетентни институции у нас за спазване на Конституцията и законите и за укрепване на държавността. Нашите членове отдадоха десетки години от своя живот за защитата на Родината и правата на българските граждани. Бихме искали, както ние изпълнихме своята клетва, така и избраните от народа ни държавни мъже и жени, да работят само и единствено в интерес на българските граждани. Само така ще бъдем в състояние да преодоляваме кризи от всякакъв род.

  Не можем да приемем недостатъчно аргументираните, включително и от законова гледна точка, опити за уронване престижа на президента и върховен главнокомандващ Въоръжените сили на Република България.

  Не приемаме начина, по който бе представен пред обществото един български действащ генерал, командир на Военновъздушните сили. Приемаме го по-скоро като опит за злепоставяне на Българската армия. Особено днес, когато  дефицитът от военни кадри и кадри за специалните служби е тревожно голям.

  Приветстваме политиката на диалог между институциите, който трябва да се води на подобаващо за държавниците интелигентно ниво. Така нареченият махленски език трябва да бъде забравен, когато става дума за съдбата на България.

  Нашата организация, макар и неправителствена, ще продължава да работи за укрепването и защитата на държавността и законността у нас. Призоваваме цялата българска общественост да прави това.

   

   

  Управителен съвет на СОСЗР