СЕДМИЯ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА ГРАНИЧАРИТЕ, ДЕЙСТВАЩИ И ЗАПАСНИ, ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 27 ЮНИ 2020 ГОДИНА В ГРАД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

  • 2019-11-26
  • Автор: Павел Станев - Главен секретар СОСЗР

   

   

  СЕДМИЯ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА ГРАНИЧАРИТЕ,

  ДЕЙСТВАЩИ И ЗАПАСНИ, ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 27 ЮНИ 2020     ГОДИНА В ГРАД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

   

   

           На 22.11.2019 г. в гр.Гоце Делчев се проведе среща на председателя на СОСЗР генерал Златан Стойков с кмета на общината г-н Владимир Москов. Целта на срещата бе определяне датата на провеждане на Седмия национален събор на граничарите през 2020 г. и създаване на организация за подготовката и провеждането на събора. Генерал Стойков поздрави Вл.Москов с преизбирането му за седми пореден път за кмет на града и му благодари за доброто отношение, което има към общинската организация на Съюза в града, както и за съгласието и готовността за провеждането на Седмия национален събор на граничарите в гр.Гоце Делчев.

           След проведения разговор, се взе решение Седмия национален събор да се проведе на 27 юни 2020 г. в гр.Гоце Делчев. В срещата взеха участие и генерал майор В.Върбанов, зам.-председател на Съюза, полк.о.з.П.Станев, гл.секретар и председател на клуб „Граничари” – София, комисар Илия Сораджиев, н-к на Гранично полицейско управление в Г.Делчев и майор о.з.Бойко Гърнев, председател на СОСЗР-Г.Делчев.

           От 13.00 до 15.00 ч. същия ден в обновения клуб на Съюза в гр.Банско се проведе среща на ген.Златан Стойков и придружаващите го лица с полк.о.з. Костадин Ушев, председател на областния съвет на СОСЗР-Благоевград и представители на областната организация от Банско, Благоевград и Симитли. На срещата присъства и новоизбрания кмет на гр.Банско полк.о.з.Г.Кадев. Срещата премина в дружески разговор.