Връчване на съюзно знаме

  • 2019-07-01
  • Автор: Спирдон Спирдонов

  Най-новата общинска организация на СОСЗР получи знаме

  29.06.2019г.

   Спирдон Спирдонов

  Председателят на СОСЗР ген. Златан Стойков връчи съюзно знаме на Общинската организация в Тополовград. Ритуалът се проведе в присъствието на почти всички членове на местната структура, който са представители на армията, МВР, службите за сигурност, както и асоциирани цивилни граждани.

  Знамето получи и обеща да го пази чисто и неопетнено председателят на организацията подполковник от запаса Добрин Бакалов. Това е най-младата общинска структура на СОСЗР в страната. Създадена е на 4 април т.г. в състав от 30 души, но за няколко месеца е нараснала почти двойно. Главната й задача е обединение на местните хора, които проявяват интерес към проблемите на националната сигурност и отбраната. Основните усилия са насочени към военно-патриотичното възпитание на учениците, съхраняването и популяризирането на българската история и бойната ни слава. За граничното градче в Сакар планина това е от съществено значение.

  Генерал оз Стойков и неговият заместник полк.оз Кънчо Киров запознаха участниците в ритуала със задачите, които решава СОСЗР. Запасните и резервистите в Тополовград проявиха готовност да участват активно във Втория национален събор на запасното войнство, който ще се проведе на 14 и 15 септември в местността „Крънска кория“ край Казанлък, както и предишния ден в конференцията по актуални въпроси на развитието на Въоръжените  сили, която също ще бъде в столицата на Розовата долина.