Учениците от Белово първи в осмите състезания по военно - приложни дисциплини в Пазарджик

  • 2019-06-06
  • Автор: Димитър Шулев

  Учениците от Белово първи в осмите състезания по военно - приложни дисциплини в Пазарджик

  02.06.2019 г. Учениците от Белово първи в осмите състезания по военно - приложни дисциплини в Пазарджик

   Димитър Шулев

  Завършиха традиционните областни състезания по военно -приложни дисциплини за учащи се   организирани под патронажа на Областния управител. Областно военно окръжие и Областният съвет на СОСЗР със съдействието на Центъра за специализация и професионална подготовка към МВР в Пазарджик организираха надпреварата по стрелба с въздушна пушка , бягане и хвърляне на граната в областния център.

  Състезанията откри Областният управител Стефан Мирев. В словото си той благодари на организаторите за високо патриотичната проява и пожела успех на младежите.

  След шест дневната надпревара, пред паметника на 27 Чепински полк в града се проведе церемония по награждаване на победителите  в състезанията. Присъстваха Областният управител, началникът  на Военното окръжие, членове на СОСЗР в Пазарджик и областта , държавни служители , общественици и граждани.

  В началото прозвуча химна на съюза „Велик е нашия войник“. С едноминутно мълчание присъстващите почетоха паметта на загиналите за свободата бойци от войните за свободата и независимостта на България. Припомни се  славната история на българската армия , на  27 Чепински полк и героизма на българския войник.

  В състезанията участваха представители на 20 средни училища в Пазарджик, Пещера, Белово, Септември, Брацигово, Велинград, Батак, Панагюрище, Ракитово и Стрелча.          

  Победители в отборната надпревара станаха учащите се от Средно училище „Александър Иванов – Чапай“ в Белово.  На второ място се класира отбора на ПГ по ИТМТ в Панагюрище, а третото заеха  учениците от ПГ по горско стопанство и дърводобив „Стефан Божков“ в Батак.

  В индивидуалното класиране първо място завоюва Мирослав Савов от  СУ „Александър Иванов – Чапай“ в Белово. Тъй като надпреварата беше изключително оспорвана, журито присъди 2 втори и 2 трети награди. На второ място се класираха Цветан Шопов от ЕГ „Бертол Брехт“ - Пазарджик и Георги Огурялков от ПГ ИТМТ - Панагюрище. Трето място заеха Георги Юруков от ПГ МЕТ - Пазарджик и Благовеста Ненкова от ПГ СА- Пазарджик.

  Областният управител Стефан Мирев поздрави участниците в турнира, награди състезателите с грамоти, благодари на организаторите и пожела здраве, успехи и приятна  лятна ваканция на учениците. Свои купи, медали и материални награди на победителите и техните ръководители връчиха  подполковник Петър Петров, началник  Военно окръжие и майор от запаса Костади Златев, председател на СОСЗР в Пазарджик.

  Организаторите изпратиха поздравителни писма и грамоти на училищните ръководства чийто ученици заеха призови места. Церемонията завърши с пожелание за нови срещи, поднасяне на цветя от присъстващите и снимки  пред паметника на 27 Чепински полк.