Обезлюдено село чества Деня на победата

  • 2019-05-20
  • Автор: Областна организация Варна

      Обезлюдено село отбеляза Ден на победата 

   

  По случай Деня на Европа в с.Кракра Варненско, където живеят само трима жители се проведе тържество  посветено на загиналите в Първата и Втората Световни Войни кракренци.

     Да уважат мероприятието дойдоха над 300 души свързани с миналото  на село Кракра,  над 100 изпълнители бяха включени във  фолклорната програма.  

       Венци и цветя бяха поднесени на паметника, който е изработен от местни каменоделци през 1935 г.

   

      Инициатор на тържеството беше Ненчо Михалев Ненчев, живущ в селото и член на СЪЮЗА на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

   Подкрепа   за мероприятието се получи и от  кмета на община Вълчи дол - г-н Георги Тронков .                                                              

   

  Приветствие от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва поднесе  кап. I ранг Константин Попов – Зам.председател на Областния съвет на СОСЗР гр.Варна.        

   Той връчи официалния плакет на СОСЗР на Кмета на Вълчи дол, както и награди г-н Ненчо Михалев и Камен Петров за активна военно-патриотична и родолюбива дейност.

   

       Мъжка вокална група „Родолюбие” от СОСЗР гр.Вълчи дол  изпълни „Хубава си моя горо” и други                     патриотични песни, които бяха подети от присъстващите граждани.

       С  право българско хоро пожелания за нови срещи завърши двучасовата програма. Всички си пожелаха до нови срещи и да не забравят корените и традициите на с.Кракра.