ПРИЗИВ КЪМ ПЕНСИОНЕРИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

  • 2018-11-23
  • Автор: ген.майор о.з. Васил Върбанов

  Драги пенсионери,

  Предложеният проектозакон за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2019 година, който беше приет от НС на първо четене, напълно подтвърди нашите опасения, че бедността и мизерията на възрастните хора, не вълнуват особено управляващите и народните избраници.

  Търпението ни вече се изчерпа и не можем повече да приемаме само „подаяния“ за решаването на нашите проблеми. Направените с Проектобюджет-2019 г. стъпки в пенсионното осигуряване не могат да прикрият пренебрежението към нашето основно искане за преизчисляване (повишение) на всички пенсии, каквото не е правено от десет години.

  Нашите искания са пределно ясни, недвусмислени и изпълними при наличие на чувство за отговорност и на политическа воля от страна на народните избранници. Въпреки това, те не намериха място във внесения за обсъждане в Парламента проектобюджет.

  Затова новосъздаденият Национален съвет на военнопатриотични и пенсионерски съюзи и организации, обединяващ 18 организации и съюзи, организира Национален протест на пенсионерите в гр. София и в страната, на 28 ноември (сряда), от 11.00 часа пред Народното събрание.

  Призоваваме всички пенсионери и граждани, които подкрепят справедливите искания на пенсионерите да участват в протеста.

  От организаторите