В Разград СОСЗР отбеляза достойно Гергьовден

    • 2018-05-21
    • Автор: полк. о.з. Огнян Кирилов

    На 6-ти май областната структура на СОСЗР-Разград отбеляза достойно Деня на храбростта и официален празник на Българската армия и на запасните офицери и сержанти.
    В 11 часа на площад „Възраждане” в центъра на Разград пред официални гости народни представители, кмет, областен управител и зам.областни управители, множество граждани и запасното войнство в Разград, начело с председателя на УС на Областния съвет на СОСЗР-Разград полк. о.з. Огнян Кирилов, след химна на Републиката, откри с приветствие събитието. След това двама свещеници отслужиха празнична литургия, последва поднасяне на венци и цветя на Военния паметник с имената на загиналите за свободата на България. Специално за тържеството ученици, отличници от Техническата гимназия и ОУ „Васил Левски” в Разград носиха бойните знамена на 19 Шуменски Пехотен полк и на Организацията на запасното войнство.

    За празничното настроение на присъстващите на площада, представители от ръководството на офицерите и сержантите от запаса и резерва бяха подготвили специална музикално-поетична програма с ученици от Центъра за научно и техническо творчество и от Центъра за работа с деца. Накрая Капански ансамбъл завърши събитието с дълго Дунавско хоро.