6 май - Гергьовден - Ден на храбростта и празник на БА и СОСЗР

  • 2018-05-06
  • Автор: кап. I ранг о.з. Румен Тотев

  Днес е 6 май, Гергьовден - Ден на храбростта. На този ден Българската армия отбелязва своя празник. Този ден е обявен и за празник на нашия Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

  Уважаеми колеги от запасното войнство, драги колеги членове на СОСЗР. Нека с вдигната глава да срещнем този празник и да пожелаем на ръководството на Българската армия и лично на министъра на отбраната г-н Красимир Каракачанов да постигне това, което обяви в зала 1 на НДК на 3 май по време на празничния концерт: "Да се повишат доходите на военнослужащите, да се подобри състоянието на техниката и да се реализират плановете за добиване на ново въоръжение за всички видове Въоръжени сили. Това не е процес, който може да бъде решен за няколко месеца, година или две. Нашата задача е да не се отказваме от това, което сме започнали, защото носим отговорност за бъдещето на България."

  Ръководството на СОСЗР желае на цялото запасно войнство и особено на своите членове много сили за постигане целите на Съюза,много здраве и щастие на вас и вашите семейства.


  Честит празник!

  От името на ръководството на СОСЗР
  кап. I ранг о.з. Румен Тотев